/ outfits /

Brödet

 

 
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 ½ dl solrosfrön
½ dl linfrön
1 ½ dl torkade aprikoser
1 dl russin
2 dl hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 l filmjölk
½ dl mörk sirap

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjölerna, salt och frön i en bunke. Hacka aprikoserna och nötterna grovt och rör ned i mjölet tillsammans med russin och bikarbonat. Rör ned filmjölk (funkar lika bra med naturell yogurt) och sirap och blanda till en kladdig smet. Klicka i två smorda formar (1½ l). Grädda i mitten av ugnen i ca 1 h 20 min. Ta upp bröden och låt de svalna inlindade i handdukar.
 
#1 / / Frida :

Såg gott ut:) måste testa

#2 / / Josefine :

Har du vart & tatuerat dig nu? :) ska bli spännande att få se resultatet!

#3 / / Lina:

Hej!
Har precis hittat hit till din fina blogg! Oj vilka härliga bilder! Blir så inspirerad!
Märker dock att du inte skrivit på ett tag så jag hoppas att du snart är tillbaka!=)